#nicio_zi_fără_lectură. Surprize de Mai.

Ediția VI a Clubului #nicio_zi_fără_lectură are deja pregătit scenariul, invitații, partenerii și o locație frumoasă. Își așteaptă și oaspeții pe 26 mai 2019.

Pregătirile pentru ediția din Mai, în căpșorul meu, au început din luna ianuarie, de când am aflat că anume în această perioadă vor fi acasă fetele mele din Diaspora (câteva, puține – da tare bune 🤗). Și vroiam să le arăt cât de mult țin și îmi pasă de dorul lor de Casă. Deaceaa am căutat un loc special în care să ne întâlnim. Un locușor în care să-și ademenească un pic dorul de neam, tradiții, dar și care are o legătură strânsă cu lumea literaturii. Și atunci mai perfect decât Casa-Muzeul Alexandreu Donici chiar nu am găsit. Deși este pentru prima dată când vom ieși din raza orașului Orhei, în cadrul Clubului de Lectură, satul Donici este o perlă adevărată pentru întreg Raionul Orhei și aici se merită de revenit de nenumărate ori. Sunt sigură că aici vor veni cu mare drag și cititorii noștri de acasă, care vin la Club lună de lună. Iar legătura strânsă cu literatura o are faptul, așa după cum bine știți, că aici s-a născut unul dintre cei mai mari fabuliști români de origine basarabeană. Nu cred că există om să nu știe măcar o fabulă a sa. Dacă vreți să vă amintiți câteva accesați aici.

Foto: radiochișinău.md

Orice iubitor de literatură va fi încântat să viziteze satul și casa în care s-a născut marele poet. Unde a crescut și a început să scrie renumitele opere.

Foto: cuvintul.md, moldovainprogres.com

Și pentru că satul Donici naște personalități și oameni cu suflet frumos, n-am putut să nu o invit pe Elena Frunze-Hatman, actriță la Teatrul Licurici, iar la Teatrul Poetic Alexei Mateevici este și director și actriță, care s-a născut și trăiește la moment în satul de poveste. Elena, este o adevărată bijuterie cu care poți sta la povești nu ore, dar zile întregi. Povești despre oameni și cărți. Pentru că asta iubim noi, cei care nu avem #nici_o_zi_fără_lectură, valoarea umană și cărțile.

received_4799452825873427752348534240659085.jpeg

Poveștile le vom depăna în Foișorul Muzeului. Apoi vom vizita împreună cu un ghid Casa-Muzeu. Ce poate fi mai frumos decât o duminică de mai departe de forfota orașului.

Deci, 26 mai ora 12.00 la Muzeul Donici va avea loc #nicio_zi_fără_lectură ediția VI. Vă aștept cu drag pe mic și mare. Chiar vă rog mult, de data asta să vă luați și copiii. Și eu o să-i iau pe-ai mei. Să le arătăm și să-i ajutăm să învețe să iubească frumusețea atât interioară, cât și exterioară, a oamenilor, a locurilor dragi, a cărților și a neamului românesc.

Evenimentul va culmina cu tombolă și premii de la partenerii noștri, cu poze și autografe, și neapărat (ca de fiecare dată) cu vin și plăcinte 🤗.

*Vom organiza rutieră tur-retur din Orhei.

*Participarea la Eveniment este gratuită. Va trebui să achităm împreună doar cheltuielile pentru transport.

Veniți, să vă arăt satul de baștină al bunicilor mei. Tot aici s-a născut și tatăl meu. Iar eu am avut cele mai prețioase vacanțe. De care mi-i dor imens. De vacanțe și bunei. Care nu mai sunt ☹.

Cu drag, Victoria Donţov, fondatoarea Clubului #nicio_zi_fără_lectură.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: