#nicio_zi_fără_lectură ediția III

Luna februarie a ajuns cu numărătoarea la 3. Suntem deja la a III-a ediție din cadrul Clubului #nicio_zi_fără_lectură.

23 februarie

Evenimentul va avea loc pe 23 februarie 2019 ora 15.00 la Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă” Orhei.

În cadrul evenimentului vom lansa Campania „Donează cosița – primește o carte” în colaborare cu Run Pink Moldova.
Este, de altfel, o campanie nouă pentru Orhei. Dar deja fenomen în lumea întreagă, prin care femeile își pot dona podoaba capilară, în susținerea femeilor diagnosticate cu cancer, care și-au pierdut părul în urma tratamentelor.

Acest proiect este inițiat de către Clubul #nicio_zi_fără_lectură, aprobat de Comunitatea Run Pink Moldova și susținut în totalitate de către Salonul de frumusețe Deja Vu. La Orhei va demara un pic altfel, toate doamnele și domnișoarele care vor dona cosița, pe lângă faptul că vor fi tunse gratuit, vor primi și o carte cadou. Astfel vom promova și lectura, pentru că lumea va deveni mai bună doar prin gesturi făcute din inimă și dacă va spori gradul de lectură.

Startul Campaniei va fi din 1 martie 2019. Și se va încheia în primele zile a lunii mai cu Maratonul Run Pink în Orhei, unde vom alerga împreună pentru a susține femeile bolnave de cancer.

Pentru că primăvara te îndeamnă mereu la schimbări de look, am ales anume această perioadă 1 martie – 30 aprilie 2019, în care ușile Salonului Deja Vu vor fi dechise pentru toate femeilor care vor să se tundă pentru un scop caritabil.

donezcosita

La campanie pot participa persoane de orice vârstă, iar părul donat poate fi drept, cârlionțat sau creț. Nu se acceptă părul vopsit în culori stridente (verde, albastru, roșu). Și trebuie să aibă cel puțin 20 centimetri cosița donată. Ulterior, din părul donat se vor confecționa peruci ce vor fi oferite femeilor care și-au pierdut părul în urma tratamentelor. Pentru confecționarea lor e nevoie însă și de bani, deaceea în cadrul evenimentelor organizate de către Clubul #nicio_zi_fără_lectură (lunile februarie, martie, aprilie) va fi un borcănaș unde se vor strânge donații anume pentru acest proces. Va mai fi unul la fel și în Salonul Deja Vu, acolo unde fetele vor fi tunse gratuit. Și atunci, la dorință, menționez: DOAR LA DORINȚĂ, vor putea dona măcar o parte din banii pe care ar fi trebuit să-i achite pentru frezură. Toți banii vor pleca împreună cu cosițele, pentru a putea ajuta procesul de transformare în peruci.

Dacă la moment nu aveți o cosiță de cel puțin 20 cm, atunci puteți ajuta campania prin simplul fapt de a dona cărți Clubului de Lectură. Cărțile neapărat trebuie să fie noi. Ele pot fi atât pentru maturi, cât și pentru copii.

La eveniment o vom avea ca oaspete pe Dariana, una dintre fondatoarele acestei comunități în Republica Moldova. Vom discuta detalii și vom încuraja campania și în Orhei.

_______________________________________

Și pentru că un Club de Lectură nu-și poate da întâlnire dacă acolo nu e miros de cărți vii, a noastră invitată va fi Kristina Doba, fondatoarea Elibrăria.

IMG_6079

Kristina ne va aduce cărți, dar și târgul cadorilor de primăvară și Dragobete.
Atașez mai jos câteva poze cu colecția handmade de care ne vom putea bucura și vom avea posibilitatea să le achiziționăm pentru cei dragi nouă.

Acest eveniment va fi posibil cu ajutorul partenerilor și sponsorilor cărora le mulțumim enorm:

Parteneri media:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: